Styrelse och stadgar

Du når styrelsens ledamöter via nedanstående kontaktuppgifter. Vill du skicka en e-post direkt till styrelsen går det bra att skicka e-post direkt till gof@blacku.se

Föreningens stadgar, fastställda i november 2017, finner du här.

Måns Hjernquist

Måns Hjernquist

Styrelseordförande

Sproge Snoder 806
623 44 Klintehamn
telefon 070-225 32 91

Tillsynsman på Lilla Karlsö, konstnär och lantbrukare. Fågelintresset kom modersmjölken och jag är särskilt inriktad på inventering, ringmärkning och fågelforskning. Bedriver även viltrehabilitering.

Mattias Andersson

Mattias Andersson

Styrelseledamot

Miljökonsult och fågelskådare sedan 2012. Uppväxt på södra Gotland och har alltid haft ett visst naturintresse. Skådar helst på Gotska Sandön eller på södra Gotland.

Arvid Svanborg

Arvid Svanborg

Styrelseledamot

Biolog och lantarbetare som är intresserad av fåglar och naturvård.
På fritiden blir det ofta fågelskådning, främst på storsudret.

Jan Svensson

Jan Svensson

Styrelseledamot

Jag har börjat skåda fåglar på äldre dagar och lär mig hela tiden nya saker.  Ett av mina favorittillhåll på Gotland är Asunden. Jobbar till vardags med pensionshandläggning och är bosatt i Tofta.

Marie Björklund

Marie Björklund

Styrelseledamot

Jag fascineras av fåglar på många sätt – deras utseende, flytten mellan jordens olika hörn och variationen mellan arter. Jag drivs av möjligheten att skydda fåglar mot alltför hård exploatering som vi människor sysslar med på vår planet. Till yrket är jag ekolog och arbetar med fågelskydd även på arbetstid.

Lars Jonsson

Lars Jonsson

Styrelseledamot

Ornitolog och konstnär som var med redan vid bildandet av föreningen 1974. Omslaget av det första numret av föreningens tidskrift var en akvarell av Lars föreställande just en bläcku. Lars har på senare år varit särskilt engagerad i föreningens studier kring fågelflyttning i Östersjön, studier som var en uttalad målsättning redan vid bildandet.