Just nu pågår en fotoutställning i Klintehamn som borde intressera alla sanna fågelvänner. Det är Ulf Ahlquist som ställer ut ett urval fotografier på Klinte bibliotek. Vackert och lite stiliserat som fågelfoto ofta känns. Betraktaren får begrunda frusna ögonblick hämtade vid Runde i Norge, Vadehavet vid tyska nordsjökusten och på Ulfs hemmaplan Fröjel.

Ön Runde utanför Bergen i Norge är mest känd för sin förekomst av lunnefåglar, i synnerhet bland fågelfotografer, och attraktionen är också rikligt representerad i utställningen. Efter en övergång som känns fullt naturlig, tar en rad av gotländska fotografier vid, tagna i Fröjel av några sköna arter som vi här hemma oftast betraktar som tämligen alldagliga.

I övergången mellan Norge och Gotland samsas slumrande svarthakedoppingar sida vid sida med trångbodda havssulor.

I övergången mellan Norge och Gotland samsas slumrande svarthakedoppingar sida vid sida med trångbodda havssulor. Foto: Ola Wizén.

Därpå den sista övergången som bjuder på några läckra vadarsvärmar vid Vadehavet, Nordsee i Tyskland, som är klart sevärda. Vadehavet är med på UNESCO:s Världsarvslista liksom vår Hansestad Visby. Passa nu på att slinka in och se utställningen! Den har just passerat halvtid och pågår i knappt två veckor till.

Webbredaktionen