Inför kronprinsessan Victorias besök den 4 maj här på ön fick GOF en inbjudan att finnas med för att ge fågelskådningen ett “ansikte”. Som nog är känt hade hon valt att få gå den nyss delvis färdiga vandringsled, som ska gå från Harudd i Hall ända ner mot Visby. I dagsläget är leden färdig fram till Ihre där man gick “i mål”. Vid starten på gamla strandvallen innanför Harudd stod ett rejält antal tubkikare uppställda. Det var åtskilliga av besökarna/medvandrarna som visade stort intresse och snackade fåglar och skådning. Efter landshövdingens inledande tal lämnade vice ordförande Per Smitterberg över ett dedikerat ex av föreningens guidebok (Skåda fåglar på Gotland), som Victoria blev mycket glad över. Sen lämnade Sven-Olof Lantz över ett inramat foto av vår landskapsfågel, halsbandsflugsnapparen, som även den gladde henne mycket. I de omgivande martallarna kunde vi dessutom höra en del nyanlända halsbandare locka. Hon tog sen tillfället att använda Sven-Olof Lundgrens tubkikare och fick se en del av strandens fåglar i närbild. Sen var det dags för avmarsch men det är en “annan historia”.

En glad kronprinsessa vid Haruddskusten. Foto: Per Smitterberg.

 

Kronprinsessan bland GOF´s skådare. Foto: Per Smitterberg