Idag small det till vid Hoburgen i Sundre. Jörgen Petersson, en av öns tyngsta slitvargar i fält, fick lyckan att hitta en riktig raring i den friska blåsten. En gulgrå sparv, till vardags hemmahörande i Turkiet med omnejd, hade lyckats felnavigera en “aning” och hamnat på Gotlands sydspets. Så fort ryktet var ute (via Birdalarm, Facebook mm) fick nog många förmiddagskaffet i fel strupe. Själv höll undertecknad till på ett hygge på norra Gotland och ringmärkte havsörnar! Nåväl, det ska också göras. Fågeln hade den goda smaken att vara tämligen stationär i området runt Hoburgsklippan och fältet öster om. Nu får vi innerligt hoppas att den får i sig näring och fixar en kylig övernattning. Ryktet säger att det bokats ett antal biljetter med Destination Gotland! Redaktionen sänder ett innerligt GRATTIS till upptäckaren Jörgen och alla ni andra lyckliga.

Per Smitterberg

Den gulgrå sparven på kalhällarna vid Hoburgsklippan. Foto: Fredrik Anmark.
Här en närbild på den lilla godingen. Foto: Lars Anmark.
En riktigt lycklig upptäckare (Jörgen Petersson), förstås i bildens mitt! Todda Jeppsson och Gösta Reiland tillhör det gamla gardet i Sundregruppen. Foto: Jim Sundberg (till höger).