Det var tio tappra skådare som ställde upp i dimman vid föreningens fågeltorn beläget vid Storåden i Fide. Med tre tuber på stativ och tio personer får jag väl säga att det var max vad tornet kan ta emot på en och samma gång. Första timmen såg man endast ut till sjökanten så det fick bli “närskådning”. Efterhand lättade dock dimman såpass att man kunde se tvärs över viken, men några mängder med fåglar var det inte. Efter ett rådslag med alla så var vi överens att ta svängen förbi Hoburgen för att spana efter den gulgrå sparven. Tack vare hjälpsamma skådare så kunde hela gruppen få se och studera den lilla rackaren. Vidare till Stockviken och även här möttes vi av intresserade skådare och vi fick se både sävsparv, skäggmes och dvärgmås. Trevliga arter som uppskattades av gruppen. Några fortsatte ut till Faludden och mötte ännu fler skådare som gladeligen berättade vad som fanns att titta på och det blev en uppskattad utflykt trots det lite luriga vädret.

Sven-Olof Lundgren