Svag vind, strålande sol och mycket fågel blev en bra början! När vi samlade oss så räknade vi in cirka 30 intresserade fågelskådare från 4 år och uppåt. Mycket roligt att se ungdomar och för övrigt damer som kommer på våra utflykter. 

Vi fick väl se de arter som var förväntat: vigg, sothöna, bergand, brunand, storskrake, gråhäger och smådopping noterades. Alla hade vi span på vassruggarna efter skäggmes men tyvärr inte denna gång.

Gråhäger, numera en vanlig syn på ön året runt. Foto: Per Smitterberg.

Till min hjälp hade jag Sivert Söderlund som berättade om fåglarna vi såg samt var dom brukar husera på somrarna när dom inte besöker Klintehamn. På slutet var vi ett gäng som satt och fikade tillsammans och pratade fåglar så klart. En fin dag med intresserade fågelskådare! Ledde utflykten gjorde

Sven-Olof Lundgren.