Det kom cirka tjugofem fågelintresserade till samlingen vid Karlsökajen. En frisk västlig vind påminde oss om att det är mitt i “vintern”, men att få umgås med fåglar och andra fågelvänner lockar tydligen. Vi fick se dom förväntade övervintrarna sothöna, vigg, brunand, bergand, salskrake (hona), småskrake och storskrake. Årets höjdpunkt torde vara den unga pilgrimsfalken som först sågs sittande på silosen, sedan flygande och till slut när den satt och plockade fjädrarna av sitt nyfångade byte.

Den unga pilgrimsfalk (född 2022) som skaffat sig vinterkvarter i Klintehamn. Det finns rikligt med mat och tamduvor är populära.

Bilden nedanför visar två brunänder, en art bland många andra änder som övervintrar längs våra kuster.
Foton: Per Smitterberg.

En ung havsörn försökte fixa lunch vid flocken med vigg och knipor utanför hamnen, men fick vänta på kvällsmat i stället. Det som är mest roligt med denna träff är att det blir sådan trevlig blandning av fågelintresserade, gamla och unga, damer och herrar och en massa  intressanta frågor från deltagarna. Ledde det hela gjorde

Sven-Olof Lundgren