Jag fick besök av tretton intresserade fågelskådare, en skön eftermiddag och som vanligt vid sydostliga vindar så kan det dra kyligt uppe i tornet. Det här med drop in fungerar jättebra uppe i ett fågeltorn då det sällan blir riktigt trångt. Vi använde mestadels min tubkikare och alla som ville fick titta i den.

Såg vi några fåglar? Jodå, några av oss fick se en sträckande fiskgjuse och några fick se två lärkfalkar som jagade sländor. Givetvis sågs många gråhägrar och ägretthägrar, platsen är ju ett eldorado för dessa stora fåglar. Vattenrallen skrek, svarthätta, gök, sävsparv, rödvingetrast och järnsparv sjöng från buskarna runt tornet. Lite märkligt, men inte några grågäss gick att finna!

Fiskgjusen, en av våra största rovfåglar. Foto: Per Smitterberg.

Många frågor om de fåglar vi såg, och det är alltid trevligt att få dela med sig av den fågelkunskap man besitter. Vid pennan och ledare var

Sven-Olof Lundgren