Det har hänt mycket inom Gotlands Ornitologiska Förening under 2016. Efter årsmötet konstituerade sig styrelsen och utsåg Sivert Söderlund som vice ordförande, Mattias Andersson som kassör och Clas Hermansson som sekreterare.  Vi har hittills haft sex styrelsemöten under året. Från dessa kan vi bl.a. rapportera följande:

  • Vi skall fortlöpande informera om styrelsens verksamhet på GOF:s hemsida.
  • Vi kommer att ta fram nya stadgar som är anpassade till verksamheten inför årsmötet 2017.
  • Vi har beslutat att bygga ett fågeltorn vid Storården, norr om Burgsvik. Dispens från strandskyddet har erhållits och nästa steg är att erhålla bygglov. Tornets utförande kommer att motsvara det som finns på östra stranden av Paviken.
  • Vi har tagit fram en informationsfolder som översiktligt beskriver vår verksamhet. Den skall användas som information om GOF vid utflykter och inneträffar.
  • Vi skall påbörja arbetet med en bok som har arbetsnamnet Gotlands fåglar. Intresserade kommer att kallas till ett inledande möte under november 2016.

Sist, men inte minst, GOF:s synpunkter om etablering av vindkraft vid Boge och Forsvidar har bidrag till avslag i domstolar. Ett bevis på vår tyngt som remissinstans för skydd av fågelfaunan.

Clas Hermansson