Årets första GOF-exkursion hölls lördagen den 5/1 vid Hoburgen. Vi var 10 deltagare som samlades kl 9 på parkeringen vid Naturum i Vamlingbo. Naturum var medarrangör till exkursionen och lånade ut handkikare till några deltagare. Efter samlingen så åkte vi ut mot Hoburgen. Vid Västergårde i Sundre seglade en rödglada över vägen och blev ett nytt årskryss för många av oss. Väl ute vid Hoburgen så startade vi med att gå från parkeringen och spana i branten längs burgen. Det var sparsamt med fågel denna morgon men några grönfinkar och koltrastar tittade fram i morgonsolen.

“Nyårsskådare” vid Hoburgen. Foto: Christine Fullman.

Väl nere vid hällarna så fick vi se mindre flockar med alfågel och svanar som visade upp sig fint för oss. Sedan fortsatte promenaden ut på rivet där vi höll fikapaus och skådade lite i buskagen, en rödhake gav sig tillkänna efter ett tag och även några alkor fick vi se innan vi gick upp över backarna till parkeringen där exkursionen avslutades.

Ledde gjorde Arvid Svanborg