Den snart traditionella sträckskådningen vid Hammarudd i Eksta avlöpte i söndags. Trots att sommartiden inföll den dagen, med risk för att missa ändra klockan kom det ett femtontal intresserade.  Det hade lovats ordentlig värme den dagen, därför laddade vi upp med extra antal korv och bröd. Det blev inte riktigt så, utan det var mulet och blåste en frisk vind från sydost, så därför fick vi söka lä när grillen skulle tändas.

            Något sträck som vi såg blev det inte i den vinden utan de flög nog längre ut. Det enda sträck vi såg var två ägretthägrar som flög söderut direkt när vi kom. I stället var sjön jämn och utan vågor så att vi hittade rastande fåglar i stället. Det var minsann inte dåligt, för vi fick se en smålom ganska nära, några tobisgrisslor, sjöorre, svärta, ejder, kricka, gravand, ett par stjärtand, bläsand, småskrake, storskrake. Längs stranden sprang större strandpipare och vårens första sädesärlor sprang också där till allas glädje.

Ledare och korvgrillare var Sivert Söderlund